Okay, jeg har i går aftes måtte erkende jeg virkelig er smålig på nogle områder…og jeg godt kan forstå, at der udbryder krig i verden.

Veninde Luna kommer over forbi. Jeg bor i et lille enderækkehus for enden af en lille lukket stikvej. Vi er fire huse der hænger sammen. For enden af stikvejen, lige ud foran mit hus, er der plads til tre biler. En plads til mig, til min nærmeste nabo, næste nabo, og det modsatte enderækkehus har så deres egen p-plads lige ved siden af deres hus.

Så mens Luna og jeg står og snakker i køkkenet, med vindue ud til der hvor vi parkerer, ser jeg en stor hvid transit parkere midt i de to p-pladser der er til de to huse i midten. Jeg holder på min plads. Jeg bliver sgu lidt irriteret inde i mit køkken…!

Det skal lige siges, at ham der parkerede, troede jeg var håndværker, men i virkeligheden var han manden til det par, der lige har købt det modsatte enderækkehus i min række, og som jeg ikke har hilst ordentlig på endnu, fordi både han og konen ikke har været der så meget pga ombygning og fordi, når de endelig har, så har de haft det mest lukkede kropssprog ever, så jeg har ikke følt det var naturligt at hilse på dem, når jeg så dem.

Nå, men jeg kan simpelthen ikke rumme det, og åbner min dør og spørger ham stille og roligt (synes jeg selv) ; undskyld må jeg spørge om noget? Regner du med at du skal holde der hele aftenen? Manden svarer ja. ‘Okay, det er bare fordi vi plejer at kunne holde 3 biler hernede for enden, så måske du kunne rykke din lidt ud til siden, så der også er plads til de andre når de kommer hjem?’  Så istedet for at blive lidt ydmyg, som jeg selv ville blive, hvis nogen bad mig tage hensyn til andre mennesker, vælger manden at sige; Jamen de kan bare komme ind og banke på og spørge om de må tage vores plads istedet.  Ideen er jo som sådan fin nok, men hvorfor skulle man overhovedet overveje at tage en plads der tydeligt høre til et bestemt hus, bare fordi de har taget en af vores pladser. Det ville jeg ihvertfald ikke gøre, så ville jeg parkere oppe ved vejen, og være pisse irriteret over jeg skulle holde så langt væk.

Manden gik ind i huset uden at ændre på noget ved bilen. Men efter 10 minutter flyttede han den alligevel op til deres egen plads ved siden af deres hus – arhmen altså, hvorfor ikke bare parkere der fra start!

Nå, men min frustration hele aftenen gik så på, at jeg jo fik herre dårlig samvittighed. For nu er jeg hende den emsige nede forenden, som er fuldstændig hysterisk med hvordan parkeringspladserne fordeles ligelidt mellem os der bor der, og gud nåde og trøste den der kommer til at tage en plads der ikke er deres, eller endnu værre, vælger at parkere så de optager TO pladser på een gang. (Ja det pisser mig for vildt af, når nogen ikke tænker videre ud over deres egen næsetip).

Så jeg har gået og brygget på en do-over indgangsvinkel til de nye i rækken; Hej undskyld, det var altså ikke for at være emsig over alt det med bilen, jeg syntes bare det var lidt fjollet du havde parkeret midt i det hele… og i øvrigt er jeg normalt skide sød og ikke særlig besværlig, bor nede i det sidste hus, (som I nok har gættet) og hedder SH, Velkommen til !’ 

Fuck altså… input til at redde det her nederen førstehåndsindtryk, som mine nye naboer utvivlsomt må ha’ fået af mig igår, modtages med kyshånd…

4 comments on “Nye naboer”

 1. Årh.. Jeg synes altså bare SLET ikke du var hverken urimelig eller nederen i den situation. Jeg ville sådan set bare sørge for at smile en masse til dem, når jeg så dem, hvis jeg var dig. Tror ikke, at der behøves den store undskyldning. Bare fordi man er naboer, behøver man jo ikke at være bedste venner, og ærligt, så lyder han ikke ligefrem selv særligt åben for god stemning.

  ps. tak for alle de indlæg på så kort tid!!! BLIV VED 😀

  • Årh tak <3 Jeg må prøve at smile en masse og bare sige hej og lade som ingenting 🙂 Problemet ligger lidt i, at alle vi andre kalder vores lille vej for Bulderby, fordi vi allesammen ses på kryds og tværs til havefester, snakke hen over hækken og tilfældige hyggeaftener.. og så havde jeg jo nok bare en forventning om, at de nye naboer naturligvis skulle passe i det… men det er selvfølgelig ikke alle der synes sådan noget er fedt.

   Og JA! 😀 Jeg bliver SÅ glad for at du høre du stadig læser med <3 Så tak selv 😉

 2. For mig at se er det jo ikke *dem*, der har fået et dårligt førstehåndsindtryk af *dig*, men lige omvendt. Det er da dig, der ikke er vanvittigt imponeret over dem. Dermed er det dem, der bør lave kunster for at rette op på deres fjollede adfærd.
  Og det er fint, at du hjælper dem lidt med at gebærde sig et nyt sted. Nu ved de hvordan det fungerer med p pladserne – “det var så lidt”. 🙂

  • Av ja! Du har da ret! 😁 det er jo helt omvendt – sådan havde jeg slet ikke overvejet det. Jeg tror det er mit pleaserbehov der spænder ben for mig i sådanne situationer.
   Tusind tak for den vinkel ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *