Så Ida fortalte sin lærer om alt det med hunden og fuglene, og jeg fik en mail om at de var meget bekymrede. JA TAK, så er vi flere!

De skrev at de syntes jeg skulle kontakte kommunen med det samme! Men grunden til jeg inddrog skolen, var netop for at det jo ikke er mig der skal underrette kommunen – det skal de ud fra det Ida har fortalt dem. For udfaldet fra Mortens side vil uden tvivl modsvare måden hvorpå underretningen kommer fra.

Som jeg skrev igår, så var Ida og jeg til møde på skolen igår med hendes lærer. De var meget bekymrede! Børn skal ikke opleve og overvære vold – heller ikke mod dyr.

Pga Mortens trusler, blev vi enige om, at de skulle skrive deres underretning, sende den til mig og så videre til kommunen mandag. Grunden til det skulle vente til mandag, var for at vente til børnene var hjemme hos mig igen. Jeg skal så følge op med også at kontakte kommunen. Derudover havde Ida en veninde med forrige weekend, hvor de var på camping med Morten. Hendes mor fortalte mig forleden, at hun havde grædt hele aftenen efter hun var kommet retur, pga mishandlingen af hunden. De vil også gerne hjælpe med at skrive en underretning, hvis jeg havde brug for det.

Slagplan – YES!

Mail modtaget igår eftermiddags fra læreren….

Kære SH

Vi har vendt tingene med ledelsen, som vurderer, at den mest direkte og ‘rigtige’ vej er, hvis du på mandag selv henvender dig til kommunen med din bekymring. Også omkring de trusler, som du er bange for. 

Før vi som skole sender en underretning har vi en række formalia, som vi skal have afklaring på. Det er vores ledelse i gang med… 

KH

 

Jeg er nu SÅ frustreret! Det føles som om de vasker deres hænder og efterlader mig og børnene til bare selv at få styr på det her. (Ja selvfølgelig er det mig der i sin tid valgte at få børn med en psykopat – jeg vidste dog ikke dengang at det var hvad han var, men come on… ingen hjælp…overhovedet….)

Jeg er en meget selvstændig kvinde – jeg spørger meget meget sjældent om hjælp, sådan rigtig hjælp.

Jeg rækker nu ud efter hjælp, ekstremt velovervejet pga Mortens trusler – ergo vil jeg tænke de fleste mennesker også må tænke, at det er fordi det efterhånden står virkelig skidt til. Skolen fortæller de er bekymrede og kommunen skal underrettes med det samme… Men tager jeg direkte kontakt til kommunen, helt alene, så virker det så meget mere som et aktivt valg om at modarbejde Morten, end når Ida også har informeret skolen om hvad der foregår, og vi så kontakter dem sammen.

Hvad fuck er deres undskyldning for ikke at underrette kommunen ??!

4 comments on “Mere fra sidste uge og lidt fra denne uge”

 1. Hej SH

  Skolen har pligt, faktisk en udvidet pligt som fagpersoner, til at underrette, hvis der er bekymring for et barns udvikling og trivsel. Det er ikke dig, der er ansvarlig for dette. Tænker om du kan skrive retur, at du ser det som deres pligt og ansvar, at handle på deres bekymring.

  Enhver kan skrive en anonym underretning, det kunne venindens forældre med rette gøre. Det er nok at skrive de har grund til bekymring omkring xxx. De behøver ikke uddybe. Kommunen er forpligtet til at reagere indenfor et kort tidsrum, da I har fælles forældremyndighed vil I umiddelbart begge blive orienteret fra kommunen om den eller disse underretninger.

  Derfra kan I blive indkaldt til møde i forvaltningen. Jeres datter kan også blive indkaldt til at møde. Her kan det være relevant at du overvejer, hvorvidt I skal til hver jeres møde?

  Håber det kan hjælpe dig lidt på vej.

  P

  • Hej P
   Tusind tak for input på dilemmaet ❤️
   Jeg har heldigvis en dejlig veninde med på sidelinien som er socialrådgiver – hun har sat mig godt ind i loven på området. Og du har ret, skolen har skærpet underretningspligt.
   Jeg har forberedt en mail retur til dem hvor de får lov at opfriske deres kendskab til denne lov 😉 for jeg vil simpelthen ikke finde mig i det!
   Alternativt, hvis de stadig nægter at underrette, så laver hun en underretning til kommunen på at skolen ikke vælger at underrette.

   Men tænk at det skal komme så vidt 😔

 2. De er feje og dermed værre end Morten. Morten kan man ikke forvente noget af, men et helt apparat som skolen og samvittighedsfulde fagpersoner bør man kunne forvente noget af. Jeg håber at du på en eller anden måde kan presse dem til at tage deres fordømte ansvar alvorligt.
  Må man ønske et indlæg? Et indlæg om hvordan du pludselig sad med ikke kun ét, men tre børn med den mand? Hvornår fornemmede du første gang at noget var galt? Og hvis du skulle gøre én ting om, hvad skulle det så være? Hvordan vil du forklare din situation? Du er selv inde på at du selv har valgt at få børn med ham, og vi har alle befundet også i dumme selvforskyldte situationer, men din situation er et level over de flestes, gudskelov. Vil du dele din historie med os? For den er fascinerende og det er du også!

  • Øj man må så gerne ønske et indlæg! Lige præcis alt det du spørger om kommer dog nok til at fylde mere end eet indlæg 😄 men jeg vil da mægtig gerne prøve at forklare – for ja – nogle gange undrer det sgu også migselv at jeg er havnet her.

   Og tusind tak for de søde ord – Nøj hvor blev jeg glad ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *