Vågner op til en besked fra Mikkels (eks)kæreste. Det eneste der står er: Hvad laver du med Mikkel? Den er skrevet kl 2 om natten, så tænker at hun har skrevet den mens hun har været fuld. Jeg svarer at hun nok er nødt til at uddybe hvad hun mener før jeg kan svare. Hvorefter hun spørger direkte om jeg har været sammen med ham og hvornår. Jeg spørger om de er sammen igen og hun fortæller at de har været sammen siden midt okt 2012.
Jeg kan jo så godt regne ud at Mikkel og jeg har været sammen en del gange i den periode, men han har hver gang fortalt mig at ham og Camilla var gået fra hinanden. Tilfældigvis fandt de jo så sammen igen lidt efter – men jeg havde nu heller ikke nogle intentioner om at det nogensinde skulle blive til mere.
I nov/dec sidste år, hørte jeg af omveje via en kollega, at Mikkels kæreste var blevet kontaktet af nogle andre piger, som han havde været sammen med mens han havde kæresten. Efterfølgende passede det jo så med at ham og kæresten overdængede hinanden med kærlighedserklæringer på facebook – det var virkelig så slemt så jeg flere gange havde lyst til at kommentere om der fulgte en brækspand med med deres statusopdateringer. Holdt mig selvfølgelig i skindet – ville nødig fremstå som en forsmået efterladt ex.

Nå, men Camilla skriver så at hun bare gerne vil have sandheden. Den del kan jeg jo nemt relatere til. Det var/er jo sådan set også bare det eneste jeg ønskede fra Morten. Jeg skriver til hende om ikke hun har mulighed for at mødes med mig, så vi kan snakke sammen i stedet for at skrive. Det har hun. Vi aftaler at mødes på Cafe Amalie på Lyngby Hovedgade kl 11:30. Hun skriver at hendes bror kører hende, er nødt til lige at høre ad om det er et tæskehold – det forsikrer hun mig om at det ikke er, hun gad bare ikke tage toget.

Da vi ser hinanden – giver hun mig et kram. Det var ret betryggende. Jeg havde allerede skrevet til hende forinden, at Mikkel og jeg har været sammen mens de var kærester, men at jeg ikke vidste at de var kærester, han fortalte jo altid at de var gået fra hinanden.

Jeg fortæller hende ‘min’ sandhed, fra start til slut ang Mikkel. Jeg er jo godt klar over at det må være hjerteknusende for hende at høre, men hun havde brug for sandheden, og jeg ville sådan ønske der var nogen der havde gidet fortælle mig sandheden om Morten.

Efter jeg har fortalt alt mit, fortæller hun tilsvarende hvad der har foregået mellem dem. Hun fortæller at da hun blev kontaktet af de andre piger sidste år, havde det vist sig, at han havde haft et forhold til den ene af dem i 8 mdr sideløbende med hende nærmest fra de startede med at være kærester. Hun havde tilgivet ham, hvilket var den periode efterfulgt at de opkastfremkaldende statusopdateringer på fb. Men hun havde stadig en nagende fornemmelse, derfor havde hun skrevet til omkring 10 piger, inkl undertegnede, i nat og spurgt dem det samme som hun skrev til mig. Jeg var den eneste der havde svaret.

Hun fortalte hvordan Mikkel faktisk flere gange havde slået hende når de blev uvenner, især når hun prøvede at presse ham til at fortælle sandheden om de andre piger. Hun tog sig selv i, at sige at nogle af gangene havde hun nok selv været ude om det…jeg kiggede på hende med et blik der fik hende til at indse at INGEN kvinder fortjener at bliver slået af deres mænd.

Vi talte sammen i 3 timer – hun var en sød pige – havde også 3 børn, alle drenge og den ene af dem med en ADHD diagnose. Mikkel har jo også 3 børn, hun passede ofte dem alle 6, så han kunne komme ud og hygge sig med venner. Hun fortalte om en enkelt gang hvor han havde været ude siden formiddagen, skulle være kommet hjem om eftermiddagen, men kom aldrig og hun kunne ikke få fat på ham, før han pludselig skriver at han stiger af bussen kl 23. Han tog så videre i byen og kommer først endnu senere hjem – spritstiv og vil gerne have sex. Hun afviser ham, for første gang i deres forhold, hvilket får ham til at slå hende så hårdt så hun går i gulvet og så alligevel ender med at have sex med hende.

Alt imens vi er på cafeen, skriver jeg til Mikkel for at få ham til at falde i og skrive noget, der endeligt kan overbevise hende om at jeg har ret i det jeg fortæller om ham. Han skriver tilbage med det samme. Hun skriver også til ham, men hende svarer han ikke.

Jeg er lidt nervøs ved at lade hende tage hjem til ham da vi siger farvel, hun er nemlig ikke flyttet endnu og hun har faktisk først sagt til ham idag at det er slut mellem dem.

Vi bondede på et helt dybt plan, som kun voldsramte kvinder i samme båd kan sætte sig ind i. Hun fortalte mig at hun havde googlet ‘Psykopat’ og at Mikkel matchede alle kriterierne…ligesom Morten også gør. Han var aldrig overfor mig, som hun beskriver, men jeg stoler blindt på hende – jeg kan genkende migselv i hende…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *