Så jeg er på ferie på Bali med alle mine unger. Her er sindssyg varmt, som i SINDSSYG varmt og fugtigt! Jeg behøver ikke engang trække vejret for at komme til at svede.

Vi forlod Danmark forrige onsdag, lige som snestormen var ved at rulle ind over DK – og jeg kan godt afsløre at jeg ikke er det mindste ked af at skrive om varme og ferie, mens I andre fryser derhjemme. Jeg nyder virkelig at være på ferie, også selvom sveden hagler af os.

De første par dage tilbragte vi i Kuta. Og den eneste grund til det, var at jeg var der i 2002, dengang nogle idioter valgte at sprænge en bombe og dræbe en masse mennesker. Nytår har aldrig været det samme for mig lige siden den dag.

Jeg ville nemlig gerne se mindevæggen.


Så jeg slæbte de svedende børn hele byen igennem for at finde den. Og så stod den bare midt i skrald og dårlig vedligeholdelse. Og jeg kunne selvfølgelig ikke genkende området. Om det har noget at gøre med at et kæmpe område blev udslettet og måtte bygges op igen, eller fordi der alligevel er gået over 14 år, ved jeg selvfølgelig ikke. En kombi kunne måske også være en ret naturlig forklaring.

Men pisse irriterende var byen ihvertfald blevet på de 14 år. Rigtig turistfælde med shops alle vegne hvor de råber HEY BOY efter mine drenge og hiver dem i armene og Ida der konstant fik tilbud om at få flettet sit garn til ‘I make special price for you – very cheap!’

Shit hvor jeg hader sådan nogle steder. Og ungerne lærte at hade det ret hurtigt også.

En ny ting jeg dog pludselig måtte tage mig selv i, at det var essentielt at jeg forholdt mig til, var at Ida nu var en attraktion… På trods af at hun kun er 11 år gammel, blev der råbt SEXYYY efter hende af nogle af dem vi passerede og adskillige mænd hang ud af bilerne og vinkede til hende.

DEN havde jeg ikke set komme – OVERHOVEDET!! Det havde ikke engang været i den mindste afkrog af min hjerne, at det var dér vi var…NU.

På de to dage vi var i Kuta, nåede jeg faktisk at tænke adskillige meget positive (foruroligende!) tanker om Burka’en. Måske er de alligevel ikke helt galt på den med den beklædning… Hvis man altså lige tager alt andet ud af ligningen end at mænd ikke kan se andet end øjnene.

Ida blev selvfølgelig også pisse tosset på mig, hver gang jeg bad hende rette på sit tøj, så det sad ordentligt og ikke for stramt over de kropsdele, der iøvrigt slet ikke er udviklede endnu.

Jeg er slet ikke klar på den del af forældrerollen – jeg er faktisk slet ikke sikker på jeg har skrevet under på at det var en del af det at få børn. Altså selve ordet BØRN, siger jo lissom det hele ikk?! De er børn, mine børn, for altid. Jeg kender til det der med at have børnbørn, ikke prævoksnebørn. Den manual tror jeg måske nogen har valgt ikke at udlevere!

6 comments on “Bali”

 1. Uh, jeg er bare heller ikke god til det der hello-pretty-girl-where-are-you-from-come-buy gøgl der, brrrh. Får spat bare af Folkekirkens Nødhjælp-plageånderne herhjemme 😀 Håber I har en skøn tur, lidt sol kunne jeg hvertfald godt selv bruge.

  – A

  • Nej, der er også noget af det mest irriterende ved at være på ferie i de større turistbyer, vi fortrak heldigvis til Gili Air efter kun 2 overnatninger, og her har vi været siden 😉 Der er en helt anden afslappet atmostfære, som godt kan anbefales!

 2. Det er en af de ting, jeg er glad for at slippe for ved ikke at have fået en pige – de der klamme kommentarer fra (særligt udenlandske) mænd.
  Ja, man forstår godt dem, der siger, de føler sig mere sikre med slør på (som en muslimsk konvertit engang forklarede mig), men det er fandme trist, det skal være sådan.
  Jeg ville fx aldrig turde tage alene til Indien. Faktisk tør jeg det ikke engang sammen med min mand. You just don’t know.

  • Aj Indien, for filan da, det turde jeg heller ikke!
   Jeg kan også godt afsløre, at jeg er SÅ tilfreds med at de to mindste er drenge – selvom jeg synes det er mindst lige så provokerende, når de hiver dem i armene og roder dem i håret, fordi de er lyshårede. Men jeg fik ægte frygt helt ind under huden, da det gik op for mig hvilke nye farer jeg skulle til at være opmærksom på ift Ida – det er skrækkeligt 🙁

 3. I forhold til at skulle forholde til den del at have en datter i snarlig udvikling, så synes jeg det er ekstremt vigtigt at vise hende at det IKKE er hende der er noget galt med hvis kjolen strammer over numsen, men derimod mænds forvrængede kvindebillede. Det er så vigtigt!!!! For Ida skyld især.

  • Tak for din kommentar Molly, for Ja – du har helt ret – det er en ret vigtig pointe 🙂
   Jeg fik faktisk også talt med hende om det, for hun kunne ikke forstå det fordi hun jo kun er 11, hun syntes det var meget ubehageligt.
   Det værste bliver hvis(når) hun kommer til den alder, hvor hun syntes det er bekræftende at blive fløjtet efter, så skal moren nok lige have en kort snor til hende 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *